Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com
Slice.fi -esittelyvideo »

Made by local students with

Ahlströmin Ruukit


Ahströmin Ruukit

Ahlströmin Ruukit sisältää kaksi ruukkialuetta Satakunnassa; Noormarkun ruukkialueen sekä Kauttuan Ruukinpuiston. Sekä Noormarkun ruukki että Kauttuan ruukki tarjoavat majoitus-, kokous- ja ravintolapalveluja.

Noormarkun Ruukki

Noormarkun ruukki tarjoaa hotellimajoitusta kauniissa puisto-, joki- ja mäntymaisemaisella alueella, vain 15 minuutin ajomatkan päässä Porin keskustasta. Rauhallinen alue ja Noormarkun Klubi tarjoavat viihtyisät puitteet lähi- ja villiruoan ystäville. Aurinkoinen Klubin kesäterassi palvelee aina kesäaikaan asiakkaitaan. Hotellissa vierailevat voivat varata erilaisia kulttuurikierroksia saatavuuden mukaan sekä käyttää tenniskenttää ja kuntosalia sekä saunatiloja. 

Noormarkun Ruukki on Suomen suurimpia ja näyttävimpiä ruukkialueita. Noormarkun ruukki on viimeinen Ruotsin vallan alla Suomeen perustettu rautaruukki. Sen historia juontaa juurensa 1400-luvulle asti, Ahlströmin omistukseen se siirtyi vuonna 1870. Ahlströmin toimesta ruukkialue on saavuttanut nykyisen loistonsa, sillä Ahlströmin suku rakennutti reilun 60 vuoden aikana ruukkialueelle kolme merkittävää asuinrakennusta sekä muita rakennuksia.  

Kauttuan Ruukinpuisto

Kauttuan ruukin kartano tarjoaa hotelli- ja ravintolapalveluja Kauttuan Klubin nimellä. Vanhan kartanon päärakennuksessa on viihtyisiä majoitustiloja sekä näyttäviä saleja ja salonkeja erilaisiin juhlatilaisuuksiin. Myös muissa ruukkialueen rakennuksissa on majoitustiloja. Ruukkialue sijaitsee Eurajoen varrella, ja Euran keskustasta on vain 3 kilometrin matka ruukkialueelle. Palveluihin kuuluvat myös erilaiset luontopalvelut ympäröivässä maastossa ja Pyhäjärven puhtailla kalavesillä. Palvelukokonaisuuteen kuuluu lisäksi kaksi saunaa: Rantasauna Pyhäjärven rannalla sekä Villa Ahlströmin sauna. Myös saunatiloissa voi nautiskella Ahlströmin keittiön herkuista. Saunalla ei anniskeluoikeuksia.

Kauttuan Ruukinpuiston historia juontaa juurensa 1600-luvulle. Vuonna 1746 alueelle rakennetun päärakennuksen alkuperäiset kellariholvit ovat Kauttuan Klubin perustana. Vuonna 1802 alueelle rakennettiin uusklassinen kartano sekä myöhemmin myös työväenasuntoja Sepänkadun varteen ja kuuluisa kellotorni. Ahlströmin haltuun ruukki siirtyi vuonna 1873, joka antoi Kauttuan ruukin häälahjaksi pojalleen. 

Tervetuloa rentoutumaan luonnonkauniille Ahlströmin ruukkialueille!

Seuraa Ahlströmin Ruukkeja myös Facebookissa.

Katso opiskelijaetumme täältä.

Yhteystiedot

Ahlströmin ruukit

Noormarkku
Laviantie 14
29600 Noormarkku

Myyntipalvelu:
puh 050 518 3677

Noormarkun Klubi:
puh 050 518 3676
ruukit@a-ahlstrom.fi

Kauttua
Sepäntie 3
27500 Kauttua

Puh 050 518 3680

ruukit@a-ahlstrom.fi

 

Soita: 050 518 3677

Jaa:

Viimeisimmät julkaisut