Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com
Slice.fi -esittelyvideo »

Made by local students with

Kankaanpään kaupunginmuseo


Kankaanpään kaupunginmuseo

Kankaanpään kaupunginmuseo on Niinisaossa sijaitseva, entiseen koulurakennukseen tehty museo. Museosta löytyy niin kulttuurihistoriallinen osasto kuin taide- ja varuskuntaosastotkin. Lisäksi kaupunginmuseossa on vaihtuvia näyttelyjä. 

Kulttuurihistoria

Kulttuurihistoriallisella osastolla nähdään perusnäyttelynä Kankaanpään elinkeinojen kehitystä 1800-luvun lopulta nykypäivään.  Kankaanpäälle on ollut ominaista maanviljelyksen rinnalla sivuelinkeinona harjoitettu ammattimainen käsityö. Tärkeimmät käsityöalat, kuten pieksunteko sekä viskurien, kärrynpyörien ja pärekorien valmistus, ovat museon näyttelyssä kattavasti esillä.

Kuvataide

Kuvataiteen osastolta löytyy Professori Kauko Räikeen ja taiteilija Sinikka Räikeen vuonna 1995 Kankaanpään kaupungille lahjoittama lähes 400 teosta käsittävä taidekokoelma. Professori, kuvanveistäjä Kauko Räike tunnetaan paitsi Kankaanpään taidekoulun perustajana ja koulun pitkäaikaisena rehtorina myös nonfiguratiivisen taiteen varhaisena edustajana maamme veistäjien joukossa. Taiteilijana häntä voi luonnehtia lähinnä konstruktivistisen ajattelun edustajaksi, joka kaikessa työskentelyssään on pitänyt tinkimättömästi kiinni asettamistaan päämääristä. Kuvanveistäjä, taidemaalari Sinikka Räike on maalarina älyllisen konkretismin herkkävireinen edustaja.

Varuskuntaosasto

Niinisalo-osastolla esitellää Niinisalon varuskunnan kehittymistä pienestä kertausharjoituskeskuksesta Suomen ainoaksi tykistövaruskunnaksi. 15. divisioona, mittauspatteristo, koeasema ja sääasema, sekä Ypäjältä siirretty hevoshuoltokoulu ovat niin ikään saaneet omat osastonsa näyttelyssä. Suomalainen rauhanturvatoiminta esittäytyy Niinisalossa annetun koulutuksen valossa.

Voit nauttia museon hengessä kahvit ja tuoreet herkut Niinisalon Sotilaskodissa. Lisätietoja www.sotilaskoti.com.

Seuraa Kankaanpään kaupunginmuseota Facebookissa @Kankaanpaankaupunginmuseo.

Katso opiskelijaetumme täältä.

Yhteystiedot

Kankaanpään kaupunginmuseo
Museokatu 10, 38840 Niinisalo
044 578 7454
kaupunginmuseo@kankaanpaa.fi

Aukioloajat

Kesäkaudella (1.6.-26.8.) joka päivä  klo11-18
Talvikaudella (1.9.- 31.5.) la-su 12-16, sekä sopimuksen mukaan
Ryhmäkäynnit ja opastukset tilauksesta
Toimisto- ja tietopalvelut arkisin virka-aikaan
Poikkeukset: suljettu jouluna ja juhannuksena

Hinnasto

Aikuiset 2 €
Lapset (7-17 v.) 1 €
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat ja varusmiehet 1 €
Ryhmälippu (väh. 10 hengen ryhmä) 1 €/henkilö
Opastus virka-aikaan, ma-pe (8-16) 35 €/ryhmä, muina aikoina 70 €/ryhmä

Soita: 044 578 7454

Jaa:

Viimeisimmät julkaisut